20 Temmuz 2009 Pazartesi

YENİŞEHİRLİLER DERNEĞİ KÖYÜMÜZDE Kİ PİKNİKTE BULUŞTU


Merkezi Bursa’da bulunan Yenişehirliler Derneği Yönetim Kurulu aileleri ile birlikte geçtiğimiz hafta sonu Selimiye Köyü’nde piknikte bir araya geldiler.

Sabah saat 11:00’de bir araya gelen Yenişehirliler Derneği yöneticileri unutamayacakları bir gün yaşadılar.
Dernek Başkanı İsmail Eroğlu, amaçlarının her hafta bir araya gelen yönetim kurulunun eşlerinin de tanışması ve yorgunluk atmak olduğunu belirterek, “Bursa’da yaşayan Yenişehirlileri bir arada tutmak için kurulan derneğimiz gerçekten kuruluşundan bu güne bir çok güzel hizmetlerde bulundular. Yönetim olarak geçtiğimiz hafta yaptığımız toplantıda böyle bir piknik gündeme geldi. Pikniğimizi Yenişehir’de yapmayı uygun bulduk. Güzel bir gün yaşadık. hem bir arada olmanrın mutluluğunu yaşadık, hemde iyi bir dinlenme oldu bizim için” dedi.
Derneğin yaptığı hizmetlerde hanımların aslında gizli kahramanlar olduklarını dile getiren Eroğlu, “Bir çok arkadaşımız iş çıkışı evine bile gitmeden Yönetim Kurulu toplantısına katılıyor. Dernek için gerçekten fedakarlık yapıyorlar. Bizde hanımlarımızı da pikniğin içine katarak onlara bir nevi teşekkür etmiş olduk. Bu pikniğimiz ilk oldu. Ancak bu gün aldığımız karar gereği geleneksel hale getirdik bu pikniği. Bundan böyle her yıl yine bu güzel mekanda bir araya geleceğiz” dedi.
Selimiye Köyü’nde bulunan tesise hayran kaldıklarını belirten Eroğlu, “Bir amacımızda Yenişehir’de bulunan böyle güzel yerlerin tanıtımını yapmaktır. Bunuda başaracağız. Bu gün geldiğimiz mekanda 500 yıllık çınarların olduğunu duyduk. Böyle güzelliklerin tanıtılması gerekir. Biz bu konuda da elimizden geleni yapacağız. Bu arada bizleri yaptığımız her türlü etkinlikte yanlız bırakmayan Belediye Başkanımız Bülent Hamdi Cingil’e de teşekkür etmek istiyorum. Bu günde pikniğimize katılarak bizleri onurlandırdı. Biz kendisinin hizmetlerini taktirle takip ediyoruz. ” diye konuştu.
Pikniği Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil’de katıldı.
Başkan Cingil, Yenişehirliler Derneği’nin çok faal bir dernek olduğunu belirterek, “Özellikle Bursa’da ilçemizle ilgili oluşturdukları kamuoyu bizleri mutlu ediyor. Gerçekten güzel çalışmalara imza atıyorlar. Bizim düzenlediğimiz her türlü etkinliğe de katılmaya özen gösteriyorlar. Bizde onlardan böyle bir günde davet aldığımız için hem mutlu olduk hemde hiç tereddüt etmeden katıldık.
İnşallah Yenişehirliler Derneği önümüzdeki süreçte ilçemiz adına daha yararlı hizmetlerde bulunacaklardır. Bizde derneğimiz için eli-mizden gelen her şeyi yapacağız. Amacımız ilçe-mizde bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarının ilçe-miz adına yararlı işler yapmaları” dedi.
Piknik’te geçtiğimiz haftanın da değerlendirmesini yapan Dernek Yöneticileri önümüzdeki süreçte neler yapılacağını da tartıştılar.

TURNUVAYA KATILMA KARARI ÇIKTI
Yapılan piknikte Yenişehir Belediyesi ile Yerel Gündem 21’in ortaklaşa düzenlediği olgunlar futbol turnuvasına da katılma kararı alan Dernek turnuva ile ilgili Spor Komisyonu Başkanı Muhsin Sak’a tam yetki verdi.
Turnuvaya renk katmak için takım çıkartacaklarını belirten Muhsin Sak, “Daha önceki yıllarda ilçemiz takımlarda top koşturan ve Bursa’ya göç eden sporcuları takıma yazacağız. Yenişehirli hemşehrilerimiz eskiden izledikleri sporcuları yeniden izleme şansını yakalayacaklar. Turnuvaya renk katacağımıza inanıyorum” dedi.

İDDİALI MAÇLAR YAPILDI
Piknikte iddialı masa tenisi ve voleybol maçları da yapan Dernek Üyeleri, Selimiye Köyü’ne hayran kaldıklarını belirterek, “Hem köyümüze hem de Refik İçen’in yaptığı Tuzda tavuğa hayran kaldık. Bundan sonra sık sık buraya geliriz. Bu organizasyonu sağlayanlere teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra her yıl bu tür organizasyonlarda bulunacağız” dediler.
Bir ara ızgaranın da başına geçen Dernek Başkanı İsmail Eroğlu, mangal konusundaki hünerlerini de gösterdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder