20 Temmuz 2009 Pazartesi

YENİŞEHİR SELİMİYE BARAJI İÇİN CİDDİ ADIM


Bölge köylüsünün kaderini değiştirecek olan Selimiye Barajı için ciddi adımlar atıldı.

DSİ’nin temel sondaj çalışmasını bitirmek üzere olduğunu belirten DSİ Bölge Müdür Yardımcısı İsmail Yılmaz, “Ardından planlama raporu hazırlanıp proje safhası başlayacak. Yaptığımız araştırmada 3100 hektarlık bir alan sulanacak. Yapılacak olan barajdan Selimiye, Fethiye, Toprakocak, Menteşe ve Kavaklı Köylerimiz yararlanacak. İlk verilere göre baraj yapılması için bir sıkıntı söz konusu değil. Zaten olumlu sonuç alındığı için sondaj çalışması yapıyoruz. İnşallah Selimiye Köyü’müze yapacağımız baraj sayesinde bölge köylülerimiz gelirlerini ikiye katlayacaktır” diye konuştu.
Sondaj çalışmaları nedeniyle Selimiye Köyü Muhtarlığı Köylerinde bulunan Cennet Alabalık tesislerinde bir yemek verdi.
Yemeğe AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı’nın yanı sıra Yenişehir Belediye Başkanvekili Halit Düvencioğlu, AK Parti İlçe Başkanı Zekai Dündar İl Genel Meclisi Başkanı Nurettin Avcı, İl Genel Meclis Üyeleri ve çok sayıda bürokrat katıldı.
Yemekte konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Projenin çok önemli bir proje olduğuna dikkat çekerek, “Su son zamanlarda oldukça önem arz etti. Bizde hükümet olarak suyumuzu iyi değerlendirmek istiyoruz. Bu nedenle önümüzdeki yıl içme suyu ve sulama suyuna ağırlık verilecek. Selimiye Köyü’müzde çalışmaları devam eden Baraj’da gerçekten bölge çiftçimize oldukça yararlı bir hizmet olacak. Biz bu işin Ankara ayağını takip edeceğiz. Çünkü tahminlerimize göre 15-20 milyon YTL’lik bir çalışma. Az değil yaklaşık 3100 hektarlık bir alanımız sulu tarıma kavuşacak. İnşallah teknik çalışmalarımız tamamlandıktan sonra biz Ankara’da gerekli çalışmaları yapıp bu barajın yapımını sağlayacağız” diye konuştu.
Yenişehir Ovasının son derece önemli bir ova olduğunu bildiklerini de dile getiren Kızılcıklı, “Bu nedenle Boğazköy Barajımız bu yıl kesinlikle su tutmaya başlayacaktır. Bunun yanı sıra Çiçeközü Köyümüzde devam eden sulama göleti içinde ihtiyaca göre ödenek ayrılmasını sağlayacağız. Yeniköy’de geçtiğimiz yıl inşaatına başlanan göletimiz bitti. Tüm bu yatırımlar sayesinde boşa akan sularımızı ekonomiye kazandırmış olacağız. Buralarda çiftçilik yapan üreticilerimiz de sulu tarım yapabilecekler” diye konuştu.
Bu arada Selimiye Köyü Muhtarı Halim Kocaman’da, Köylerine yapılacak olan barajın makus talihlerini yeneceğini belirterek, “Köyümüzün boşa akan suyunu toplayıp çiftçimizin hizmetine sunacağız. Yıllardan bu yana bununla ilgili çaba harcadık. İnşallah bu dönem bu işimiz olacak. Çünkü hiç bu kadar ciddi adımlar atılmamıştı. Bu konuda bizlere destek olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Haber hakında yapılan yorumlar : muhtarımız halim abiye çok teşekkür ederiz başarılar.güzel bir adım atmış inşallah gerçekleşir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder