20 Temmuz 2009 Pazartesi

SELİMİYE KÖYÜ CAMİİ

Bursa`nın Yenişehir ilçesi Selimiye köyünde 1957 yılında ibadete açılan cami onarılıyor.
Vatandaş katkıları ile gerçekleştirilen tadilatın bayrama kadar tamamlanacağı bildirildi.
Selimiye köyü imam hatibi Cengiz Onur, 51 yıldan bu yana ibadete açık olan caminin bu zamana kadar böyle bir tadilat görmediğini belirterek, `Köyümüz cemaatinden Tahir Bayrak ve Necdet Boztaş`ın girişimleri ile camimizde komple bir bakım yapmayı düşündük. İki ay önce başlayan çalışmalarda şu ana kadar çatısı tamamen yenilendi. Lambiriler yapıldı, komple saten alçı yapıldı. Camimizin ön kısmı tamamen mermer yapılıyor. Parmaklıkların hepsi yeni baştan yapılacak. Ayrıca camimize bu zamana kadar olmayan bir gasilhane yapılacak, tuvaletlerimiz yenileniyor ve iç ve dış tamamen boya badanası yapılacak` dedi.
Yapılacak olan tüm işler için ortalama 50 bin YTL harcanacağını belirten Onur, `Tamamen köy halkımızın katkıları ile yapılan tadilatın iç kısmını bayrama kadar tamamlayacağız. Dış kısmı ise bayramdan sonra da devam edecek. Camimizin iç kısmında kürsü, minber ve hutbemiz de yeniden yapılıyor. Tamamlandığında tamamen yeni bir cami görünümünü alacak olan camimiz de daha uzun yıllar köy halkımıza hizmet verebilecek duruma gelecek.` diye konuştu.
Şu an caminin yanında bulunan Kuran kursunda ibadet yaptıklarını belirten Onur, `Selimiye köyü halkımız gerçekten ciddi anlamda katkı sağladı camimize. Ben yardım yapan tüm köy halkımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca cemaatimizden Tahir Bayrak ve Necdet Boztaş büyüklerimize de yaptıkları destekten dolayı teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten kendi işleriymiş gibi camimizle ilgilendiler ve halen de tadilatın tamamlanması için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyorlar. Allah herkesin yaptığı yardımları kabul etsin` şeklinde konuştu.
Selimiye köyü camiinde ısıtma sıkıntısının da olmadığını dile getiren Cengiz Onur, `Camimiz alttan ısıtılıyor. Isıtma sistemimiz yine aynı şekilde alttan olacak` ifadesini kullandı.
(CİHAN)

Kaynak : www.tumgazeteler.com
Eklyen : Seyfettin AKBAŞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder